Orari i Punës

Hëne - Shtunë | 09:00-12:00AM - 14:00-18:00PM

Thirrni tani: +383 44 700 125

Estetika e veshit – Operacion plastik i veshit

Estetika e veshit – Operacion plastik i veshit

Estetika e veshit

Kirurgjia veshit

Permiresimi i pamjes tuaj me nderhyrje kirurgjikale te veshit

Nese veshet llapush, ju shqetesojne juve apo femijen tuaj, ju munde te konsideroni nenderhyrje kirurgjike plastike.Kirurgjia e veshit — i njohur gjithashtu si otoplastika[rimodelimi i vesheve] — munde te permiresoje poziten, formen apo proporcionin e veshit.Ajo munde te korigjoj nje defekt ne strukturen e veshit qe eshte i pranishem ne lindje ku pastaj behet e dukshme gjate rritjes ose ndonje deformitet i shkaktuar nga ndonje demtim.
Intervenimi kirurgjik i veshit krijon nje forme natyrale, duke sjelle ne ekuiliber dhe proporcion veshet me fytyren.Korigjimi edhe i deformimeve me te vogla munde te kene ndryshime ne pamjen tuaj.

Ne menyre specifike kirurgjia e veshit munde te trajtoje:

 • Veshet teper te medha-nje gjendje e rrale qe quhet makrotia
 • Veshe te hapur anash,llapushe
 • Asimetri apo keqformime te njerit ose te dy vesheve
 • Asimetri te palave te kercit te veshit
 • Pakenaqesi nga intervenimi i kurirgjik i mehershem i vesheve.

Kirurgjia e veshit eshte nje procedure individuale qe ju duhet te vendosni per veten tuaj, per te mos permbushur deshirat e dikujt tjeter ose te perpiqeni te pershtatni imazhin tuaj me dike tjeter!

Femijet te cilet jane kanditate të mire per intervenim kirurgjik te veshit jane:

 • Te Shendetshem, pa semundje te rrezikshme per jeten ose infeksione kronike te veshit te patrajtuara
 • Ne pergjithesi te jete 5 vjeqar ose kur kerci i femiut te jete i mjaftueshem per korigjim
 • Bashkpunues dhe te jete ne gjendje ti pranon udhezimet si duhet
 • Ne gjendje te komunikon per ndjenjat e tyre dhe qe nuk shprehin kundershtime kur flitet per nderhyrjen kirurgjike

Adoleshentet dhe te rriturit te cilet jane kanditate te mire per intervenim kirurgjik te veshit jane:

 • Individe te shendetshem qe nuk kane nje semundje te rrezikshme per jeten ose kushte mjekesore qe munde te pengojne sherimin
 • Individe me nje opinion pozitiv dhe objektiva specifike te pergatitur per kirurgji te veshit.

Pergatitjet per kirurgji te veshit

Para operacionit, ju kërkohet që të:

 • Beni analizat laboratorike dhe nje vleresim mjekesore
 • Te merrni medikamente te caktuara apo te pershtatni medikamentet tuaja aktuale
 • Preferohet te ndalohet pirja e duhanit
 • Shmangni perdorimin e aspirines dhe disa barnave anti-inflamatore gjithashtu shtojca bimore qe munde te rrisin gjakderdhjen.

Udhezimet e veqanta qe ju do ti merrni mbulojne:

 • Qfare duhet te beni ne diten e operimit
 • Perdorimi i anestezionit gjate procedures
 • Kujdesi Pas operacionit

Kirurgjia plastike e veshit do te diskutohet ne lidhje me proceduren e intervenimit.Varesisht nga lloji kirurgjik qe ju do t`i nenshtroheni, do te merrni spjegime te qarta rreth menyres se intervenimit duke perfshi edhe vendin se ku do behet.

Fakte të rëndësishme për sigurinë dhe rreziqet e kirurgjisë së veshit

Vendimi per te pasur intervenim kirurgjik se veshit eshte jashtezakonisht personale dhe ju duhet te vendosni nese rreziqet dhe komplikimet te mundshme jane te pranueshme.
Kirurgu plastik apo njeri nga stafi do te shpjegoje ne detajet disa rrezik qe lidhen me nderhyrjen kirurgjike.

Disa prej rreziqeve perfshijnë:

 • Hematoma
 • Infeksioni
 • Cikatrizimi hipertrofik dhe formimi i keloideve
 • Ënjtje
 • Rreziku anestezionit
 • Alergjite
 • Dhimbja e cila munde te vazhdoj

Mos harroni te beni pyetje:Eshte shume e rendesishme t`i beni pyetje kirurgut plastik ne lidhje me procedurat tuaja.Eshte e natyrshme te keni nje shqetesim ne lidhje me ndryshimin e ri qe do ta keni ose stresin para operacionit.Mos u turperoni duke biseduar per ndjenjat tuaja me kirurgun tuaj plastik.

Ku do te kryhet operacioni plastike?

Operacioni estetik i veshit do te kryhet nga kirurgu plastik dhe do te behet ne ambulancen tone specialistike.Kirurgu juaj plastik se bashku me stafin do te ju bene te mundshem qe ju te ndjeni komoditet dhe siguri para operacionit.Pas operacionit ju do te merrni udhezime te veqanta qe munde te perfshijne:
Si te keni kujdes per veshet tuaj pas operacionit, cilat medikamente te zbatohen per te reduktuar rrezikun e infeksionit dhe kur do ta keni takimin tjeter te ardhshem.

Kur ju shkoni në shtepi

Nese ndodnje komplikim ju paraqitet, njoftoni kirurgut tuaj plastik i cili do te percaktoje nese do te keni nevoje per ndonje trajtim te nevojshem

Bëni kujdes

Çelësi per suksesin e operacionit plastik te veshëve eshte kur ju ndjekni udhezimet e mjekut tuaj.Kirurgu juaj do t`ju jape udhezime te veqanta se si te kujdeseni per veten tuaj pas operacionit.
Eshte shume e rendesishme qe duhet te vini ne takimin e ardhshem i cili eshte i planifikuar nga mjeku.

Qka ndodhë gjatë operacionit te veshit?

Hapi 1-Anestezia

Barnat jane te administruara per komoditetin tuaj gjate procedures kirurgjikale.
Zakonisht preferohet anestezioni lokal ose me anetezi lokale dhe sedacion.

Hapi 2-Incizioni

Prerjet kryhen në pjesën e pasme të llapës së veshit dhe pasi realizohet çarja dhe palosja e kërcit, hiqet përfundimisht edhe një shirit i hollë lëkure. Më pas rimodelohet dhe ripozicionohen pjesët e kërceve aurikolare nëpërmjet disa qepjeve.

Hapi 3-Mbyllja incizionit

Qepja e jashtme e mbylle prerjen apo incizionin.Shenjat e plagëve ngelen gjithmonë vetëm në pjesën e pasme të veshëve dhe janë plotësisht të padukshme

Hapi 4-Rezultati

kirurgjia e veshit ofron rezultat te menjehershme tek veshet llapush, ndryshimi tek veshet verehet menjehere pas perfundimit te fazes finale, qepjes se lekures se jashtme.

Shërimi i intervenimit kirurgjik te veshit

Menjehere pas operacionit eshte normale te keni dhembje te lehte dhe ato kontrollohen me barna te dhimbjes.Munde te keni nje ndjenje te kruarjes nen fashot qe eshte thelbesore fashat te mbeten te paprekura dhe mos ti hiqni pa ndonje aresye!Deshtimi per te bere kete mund te rezultoj ne humbjen e nje pjese te korigjimit dhe munde te kerkoje nje intervenim kirurgjikal te dyte!

Disa pyetje me te shpeshta: (kliko per ta hapur)

Q:qfar barna do te pershkruhen pas operacionit

Antibiotike,Analgjetike

Q:Sa shpesh duhet te pastrohet plaga

Zakonishte ne diten e dyte apo trete

Q:Kur hiqen pejte?

Zakonisht diten e 8-10

Q:Sa zgjate sherimi pas operacionit

rreth 2 jave

Q:Sa duhet kujdes i shtuar pas sherimit te plages

4-6 jave

 • pac4
 • pac1
 • pac2
 • pac3

Shiko fotografit